Welkom bij ‘t Laakmors

Op het terrein staan twee huizen: Belvilla en De Boerenlodge.
Belvilla is in 2012 nieuw gebouwd en biedt plaats aan vier personen. Het interieur is strak, modern maar met authenthieke details. Gietvloer, Frans bad op pootjes, witte leren bank en een oude witte Franse linnenkast. Dit huis staat ook wel bekend onder de naam Design Lodge Twente.
De Boerenlodge daarentegen is een boerderij van ruim 100 jaar oud en biedt plaats aan maximaal zes personen. Van binnen is het sfeervol ingericht. In de woonkamer zit je ‘s avonds heerlijk bij de houtkachel te genieten. Als je wilt kun je even lekker spelen op de piano die er staat. In de aangebouwde serre is het ook vaak goed toeven.

Het Twentse veengebied is uitstekend geschikt voor paardentochten,fietstochten en wandeltochten (Nordic walking uiteraard ook). De atb route van 60 km loopt op een steenworp afstand langs het huis en is één van de mooiste routes in Overijssel. Vele mooie zand en ruiterpaden zijn binnen handbereik. De normale fietsroutes lopen allemaal rondom de vakantiewoning. Zie www.fietsroutestwente.nl.
De omgeving van Haaksbergen is ideaal voor het houden van men- en ruitervakanties (2000 ha natuurgebied).
Alle (zand) wegen zijn opengesteld voor ruiters en menners. Overigens kunt u langs de verharde wegen uitstekend in de zandbermen rijden.
Wat dacht u van grens overschrijdende tochten maken naar Duitsland. Er hoeven geen drukke wegen overgestoken te worden. Onze accommodatie is direct gelegen aan een bosgebied waar u met behulp van routes in het prachtige veen en heide gebied komt waar u kilometers kan paardrijden en mennen.
Voor de paardenliefhebbers zijn hier o.a. de Military Boekelo, Expo on Horse in Hengelo en de Zilveren Ster van Haaksbergen bij de Sterruiters.

Het park Groot Scholtenhagen met het subtropisch zwembad “De Wilder” met uitgebreide faciliteiten, een tenniscomplex en 6 tennisbanen, kinderboerderij. Golfbaan Het Langeloo (9 holes) treft u aan op slechts 4 km van het vakantiehuisje. Sinds 2004 hebben ze een skeeler- en ijsbaan gerealiseerd.
Het centrum van Haaksbergen biedt u nog vele faciliteiten waaronder 6 binnen tennisbanen en 2 squashbanen, sportaccommodatie met fitnessruimte, squashbanen en een duikschool.
Bezienswaardigheden zijn o.a. authentieke watermolens, Waterpark Het Lankheet, Museumbuurtspoorweg, Labyrinth der Zinnen en Zoo in Boekelo en diverse oude kastelen.

Als er in de wintermaanden sneeuw ligt kunnen er fantastische langlauf tochten gemaakt worden. Een groot deel van het gebied is verkeersvrij en op de afgelegen buitenwegen wordt niet gestrooid. Kant en klare loipes zijn er helaas nog niet maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Het terrein waar u kunt vertoeven is ruim 4.000 m2. Voor de kinderen kan er buiten gerust een tentje opgezet worden om te slapen terwijl u gezellig onder de kastanjeboom zit te genieten van een glaasje wijn bij de vuur korf.
Bij de naastgelegen boer kunt u gerust terecht om dagelijks verse melk te halen. Wel even afkoken voor consumptie. In de maand augustus worden de meeste kalfjes geboren. Het is altijd weer een genot om even een kijkje in de kalven stallen te mogen nemen.
Uiteraard bent u van harte welkom om af en toe aan te schuiven bij de gezellige barbecque die wij regelmatig houden.
Hier kunt u rechtstreeks bij ons boeken, maar u kunt ook een boeking plaatsen via Belvilla of AirBnB. Bij beide partijen zijn we vindbaar.
Maar hoe dan ook ‘t Laakmors is een prima plek voor een mooie vakantie in Twente.